21 Mayıs 2017 Pazar

ABİYE SEZONU BAŞLASIN

Çoğu kadın yalnızca özel gün ve gecelerde, sadece birkaç saat topuklu ayakkabı giyiyor. Sağlıklı olan da bu aslında. Ancak hiç giymeyen birinin topuklu ayakkabıya bir anda alışması ve seke seke yürümesi oldukça zor. Yaz etkinliklerinde daha sık giyilen topuklu ayakkabılara alışmanız için denenmiş faydalı önerileri derledik.

1. Yavaş yavaş alışın.

Yavaş yavaş alışın.
Her gün spor ayakkabı giyen birinin bir anda çivi topuklu stilettoyla koşması beklenemez. Topuklu ayakkabı giymenin ilk kuralı yavaş yavaş alışmaktır. En kısa topuklulardan başlayıp yavaş yavaş yükseltmekte fayda var. Kısa topukları demode buluyorsanız bile çok moda kalın topuklu modeller ve gizli topuklu ayakkabılar var.

2. En rahat modellerle başlayın.

İlk tercihlerinizi kısa topuklu, dolgu topuklu, platformlu, kapalı modellerden yapmaya çalışın. Sivri burun yerine mutlaka yuvarlak burun tercih edin. Böylece ayakkabının içinde çok rahat edeceksiniz.

3. Numara seçimini dikkatli yapın.

Bazı insanlar topuklu ayakkabıda rahat etmek için büyük numaraları tercih eder. Kimilerine göre de ayakkabının ayaktan çıkma riskine karşı tam oturan modeller iyidir. Siz bu önerilere kulak asmadan ayağınıza en uygun numarayı tercih edin. Ayakkabı ayağınızı sıkmamalı ama bol da gelmemeli.

4. Hayat kurtarıcı jel pedlerden kullanın.

Hayat kurtarıcı jel pedlerden kullanın.
Topuklu ayakkabılarda ağırlığın bindiği bölgeler için üretilen silikon jel pedleri her yerde bulabilirsiniz. Bu jeller ağrıyı önemli ölçüde hafifletiyor.

5. İlk kez yüksek topuk giyecekseniz platformlu modelleri tercih edin.

Platformlar ayağı önden de kaldıracağı için dışarıdan yüksek görünse de, ayağınızı rahat ettirecektir.

6. Ayağınızın kaymasını engellemek için giymeden önce ayakkabının içine hafifçe bebek pudrası serpin.

Ayağınızın kaymasını engellemek için giymeden önce ayakkabının içine hafifçe bebek pudrası serpin.
Çıplak ayakla giyildiğinde ayak topuklu ayakkabının içinde kayabilir. Ayağın ayakkabıya tam tutunması ve dengeli yürümek için bebek pudrasından yardım alabilirsiniz.

7. Rahat yürüyebilmek için üçüncü ve dördüncü parmaklarınızı birbirine bantlayın.

Rahat yürüyebilmek için üçüncü ve dördüncü parmaklarınızı birbirine bantlayın.
Geçtiğimiz haftalarda internette viral olan bu konu, deneyen herkesten tam not aldı. Bir kullanıcı ayak parmaklarını bu şekilde bantlayıp topuklu ayakkabıyla çok rahat ettiğini yazmış, yüzlerce kişi de aynısını deneyip onaylamıştı. Denemekten bir şey olmaz. Ayrıca ayakkabının ayağınızı vuracağını düşünüyorsanız, bu bölgelere de önceden bant yapıştırabilirsiniz.

8. Evde çalışın.

Topuklu ayakkabıyı ilk kez sokağa çıkarken giymek büyük cesaret. Mutlaka evde topukluyla saatler geçirin, örneğin hafta sonları birkaç saatinizi topuklu ayakkabıyla geçirebilirsiniz. Nasıl olsa evdesiniz.

9. Çantaya atılabilen ince babetlerden alın.

Çantaya atılabilen ince babetlerden alın.
Bu babetlerin amacı elbette topukluyla rahat edemediğiniz noktada rahat etmenizi sağlamak. Onların çantanızda olduğunu bilmek bile size topuklu giyerken güven verecektir.

10. Ayakkabının tabanına dikkat edin.

Ayakkabının tabanına dikkat edin.
Topuklu ayakkabıların tabanının genelde pürüzsüz olduğu düşünülür; ancak hafif pürüzlü veya bot tabanı şeklinde olanlar da var. Eğer pürüzsüz olanlar yerine bunları seçerseniz, yere daha sağlam basar ve daha iyi hissedersiniz. Pürüzsüz ayakkabıların altına zımpara kağıdı yapıştırmak da bir çözüm.

11. Fön makinesi kullanın.

Fön makinesi kullanın.
Ayakkabınızın ayağınızın şeklini alması için ayağınızdayken sıcak fön tutun. Ayaklarınızın yanmaması için çorap giymeyi unutmayın.

12. Ayakkabıyı tersten giymeye özen gösterin.

Ayakkabıyı tersten giymeye özen gösterin.
Topuklu ayakkabıyı da düz olanlar gibi giyiyoruz. Oysa tam tersi şekilde, önce topuğu rahat ettirecek şekilde giymek gerekiyor. Her model buna izin vermese de, giydikten sonra topuğu yeniden kontrol etmek önemli.

13. En önemlisi de kendinize güvenin. ❤️

Dik durun ve kendinizden emin bir şekilde yürümeye başlayın. Topukluyla yürümek sanıldığı kadar zor değil, önemli olan kendinize güvenmeniz.

0 yorum:

Yorum Gönder