13 Eylül 2017 Çarşamba

SAĞLIK İÇİN 4 GÜZEL ÖNERİ

1. Dilimizde dört tat tomurcuğu bulunur.

Acı, tatlı, tuzlu ve ekşi tadın yanı sıra dilimiz Japonca'da 'hoşa giden tat' anlamına gelen 'umami' adında beşinci bir tat tomurcuğuna da sahiptir. Umami, baharatlı ve etli lezzetlere duyarlıdır.

2. Yüzmeden önce yemek yenmez.

Yüzmeden kısa bir süre önce yemek yemek, kas krampları riskini arttırmaz. Fakat alkol ile boğulma arasında bir ilişki olduğunu göz ardı etmemeliyiz.

3. Şeker tüketimi çocukları hiperaktifleştiriyor.

Şeker, hiperaktiviteye neden olmaz. Konuyla ilgili yapılan sayısız çalışmada hassas çocuklarda bile şeker kullanımının davranışta herhangi bir değişikliğe neden olmadığı gözlemlendi.

4. Sağ ve sol beyin zihinsel yetenekler yönünden birbirinden ayrıdır.

Zihinsel yetenekler kesinlikle beynin sağ ve sol bölgesine göre ayrılmıyor. Hatta, eğer bir yarısı erken yaşta zarar görürse, diğer taraf görevi devralır.

5. Günde sekiz bardak su tüketmeliyiz.

Gün içerisinde sekiz bardak su içmeye gerek yok. Su ihtiyacı vücudun kilosuna, hareketlilik düzeyine, giyim tarzına, ısıya ve nem oranına göre değişiklik gösteriyor. Bunun yanı sıra, tükettiğiniz besinlerden de su ihtiyacınızın bir kısmını karşılarsınız.

6. Sakızın sindirimi yıllar sürer.

Sakızın sindirimi yedi yıl sürmez. İşin gerçeği, sakızın genel olarak sindirimi güçtür ve diğer yiyecekler gibi sindirim sisteminden geçer.

0 yorum:

Yorum Gönder