12 Temmuz 2015 Pazar

EGOİST KADINLARIN ERKEKLERLE BAŞ ETME REHBERİ

1. Maç izlerken ikide bir sana ofsaytın ne olduğunu anlatmaya çalışıyorsa, "anlamıyormuş" gibi yap.

Bırak anlatsın, sen de her defasında aynı fantastik "Peki ama..." ile başlayan sorularını sormaya devam et. Sonra övünecek bununla, alt tarafı ofsayt diyecek, kadın kafası basmıyor diyecek. Bırak desin, ne zararı var sana, bir şeyi de bilmeyiver. Pardon bu cümle yanlış oldu; bir şeyi de bilmiyormuş gibi yapıver. Kadınsın sen ofsayt senin neyine?

2. Sevgililer günü, yıl dönümleriniz hatta doğum gününüzü bile sürekli unutuyorsa, sakin ol ve hatırlat.

Maalesef bu konuda yapılabilecek tek şey, önceden hatırlatman. Çünkü unutacak. Eğer sen o gün gelene kadar, hatta o gün gece yarısına kadar ümidini kaybetmeden beklersen, hayal kırıklığına uğrayacaksın. Boşu boşuna kavga edeceksiniz. Çünkü adamın o saatten sonra yapabileceği hiçbir şey yok. Nöbetçi kuyumcu diye bir şey henüz yok çünkü. İyisi mi sen açık açık söyle veya zamanında önce hatırlat. Böyle olunca onun eli mahkum, sen de mutlu olursunuz.

3. Sana "seni seviyorum" demiyorsa, üsteleme, çok normal, alışsan iyi olur.

Böyle demek istemezdim; ama malzeme belli. İzlediğin romantik komedilerden birinin içinde yaşamıyoruz. Erkeğin böyle bir cümle kurması zor. Ama şunu bil, sana "seni seviyorum" dememesi seni sevmediği anlamına gelmez, sadece bu cümleyi kurmak istemediği anlamına gelir. Zaten seni sevmeseydi yanında olmazdı, öyle değil mi?

4. Önemli bir şey konuşman gerektiğinde susup kalıyorsa, kendini zorla dinletmek için ısrar etme.

Çoğu erkek, kadınların dilsiz olmasını diler. Yabancı uyruklu, hiç Türkçe bilmeyen bir kadını eş olarak seçmelerinin en büyük nedenlerinden biri de budur. Sen "nasıl muhabbet edecekler ki" diye düşünürken, erkek "oh ne güzel; ağzı var dili yok" diye düşünür. Karşındaki seni dinlemiyorsa, ısrarcı olma, anlatma, kendi bildiğini oku. Ne zaman sana dönüp, neden böyle yaptığını soracak, o zaman hatırlatırsın.

5. Klozetin kapağını ısrarla kapatmıyorsa ya da hiç açmıyorsa, kapağın açınca ve kapatınca denk gelen kısımlara yaratıcı resimler yapıştır.

Bu resimler açınca görmek istemediği, kapatınca da görmek istediği resimler veya fotoğraflar olmalı. Artık bundan sonrasında yaratıcılık sana kalmış.

6. Temizlik konusunda kavga edeceğine, bir yardımcı tutması konusunda onu ikna et.

Hayır yorma kendini boşu boşuna. Bir gün toplasan, öteki gün o çoraplar yine salonda olacak, bardak çanak musluğun içinde terk edilmiş duracak. Madem sana yardım etmiyor, yardım edecek birini bulsun.

7. Kişisel bakımına hiç dikkat etmiyorsa, onu biraz insan içine çıkar.

Her erkek metroseksüel olacak diye bir kaide yok. Ama kusura bakmayın da tırnağını bile kesmekten aciz erkekler var. Bu tipler hem kendine bakmaz, hem de senin alnındaki sivilcenle, tırnağındaki bozulan ojenle dalga geçer. Böyle biriyle birlikteyseniz, onu alın ve insan içine çıkarın. Şöyle lüks, kaliteli bir ortama girmelisiniz ve siz tüm şaşanızla mekanı ele geçirirken, o da bir diğerlerine bir kendine bakıp iç çekecek.

8. Banyodan çıkınca her yeri ıslatıyorsa, ona bir banyo terliği al.

Yapacak bir şey yok, o adam ayak havlusuna basıp, üstünden sular akarak yürümeye devam edecek. Sen en iyisi git ona bir banyo terliği al, hani şu havlu olanlardan, en azından yürüdüğü yerleri kurulasın, sana da iş çıkmasın.

9. Hastalandığında bebek gibi şımarıp, ölüyorum diye abartıp hayatı sana zindan ediyorsa, anasını çağır o baksın.

"Erkek adamım ben, bana bir şey olmaz" vb geyikleri buraya kadar işte, bir damla sümüğe bakar. Sonra da bir naz, bir suratsızlık, bir trajedidir sürer gider. Bu adamı bir tek anne çorbası iyi eder. Sen iyisi mi ara gelsin, biraz da o ilgilensin.

10. Yol sormamak için ısrar edip kendi bildiğini okuyorsa; bu duruma en en güzel cevap 1 Kadın 1 Erkek dizisinden bir diyalog.

1 kadın : Hayatım, milyarlarca sperm içinden neden sadece bir tanesi yumurtaya ulaşabiliyor biliyor musun ? 
1 erkek : Yoo, nedenmiş bi'tanem? 
1 kadın : İçinizden biri de, durup yol soralım demiyorsunuz da ondan.

11. Sen dışarıda yemeğe gitmek isterken, o ısrarla eve pizza söylemenin aynı şey olduğunu diretiyorsa, şartlardan emin ol ve emrivaki yap.

Böyle bir durumda hemen sıkılıp, üzülme. Bunun iki sebebi olabilir: Birincisi belki adamın parası yoktur ve sana bunu benim söylediğim kadar açık söyleyemiyordur,pizza diyordur, anlamıyorsundur. İkincisi adam üşengeçtir. Birincisi için sabırlı ol ve merak etme. Çünkü adam ilk fırsatta seni yemeğe götürecek. İkincisi için ise emrivakiden başka şansın yok. Süslen, giyin, bekle.

12. Anlattığın şeyler onun ilgisini çekmiyorsa, hikayeyi daha ilgi çekici hale getir.

Tabi ki hiçbir erkek senin kuaför muhabbetini, alışverişte başına gelenleri veya hangi kız arkadaşının ne kadar kilo aldığı konusundaki gıybetlerini dinlemek istemez. Ama o anlatmaya çalıştığın aynı alışveriş hikayesinin içine yerleştir son model bir araba çekilişi, kuaföre muhabbetine ekle bir Adriana Lima benzeri yeni taşınan komşu bak nasıl dinliyor seni. Sen anlatacağını anlat yine.

13. Saçlarını sarıdan siyaha boyatsan bile fark etmiyorsa, yaptırdığın değişikliği sen söyle.

Biliyorum, bu durum son derece moral bozucu. Ama olabilir. Sakinliğini koru. Sen söyle ne yaptırdığını, o da beğensin. Bak böyle söyleyince ne kadar basit oldu; değil mi?

14. Askerlik anıları bitmek bilmiyorsa, çağır askerlik arkadaşlarını sonra kaybol.

Askerlik yapsa anısı, bedelli yapsa geyiği bitmez. En iyisi sen çağır o hikayede adı geçen şahısları - tabi gerçekten varlarsa- onlar otursun anlatsın dursun birbirlerine. Sen de kaç kurtul, ne bileyim kuaföre falan git, arkadaşlarınla buluş.

15. Dışarıda görseler hamarat erkek, eve geldi mi tuzluk biberlik oluyorsa, ona kendini kahraman gibi hissettir.

Bir insana sürekli hiçbir işe yaramadığını söyler veya hissettirirseniz, kendini gerçekten öyle hissetmeye başlar ve yapacağı varsa da hiçbir şey yapmaz. Onu değerli kıl. Ne bileyim mesela bir kavanoz kapağı açtır, lavaboyu tıka açsın, ampul patlat değiştirsin. Bak gör sonra o perdeleri kim takıyor.

16. Her şeye burnunu sokuyor, sana hiç rahat vermiyorsa, onu olaylara gereğinden fazla dahil et.

İlgisiz erkek olduğu gibi, aşırı ilgili erkekte var. İkisi de sinir bozucu. Ortasına bulabilene helal olsun! Eğer aşırı derece maydonoz biriyle beraberseniz ve bu durum sizi sıkmaya başladıysa, yapmanız gereken onu uzaklaştırmak yerine daha fazla içeri çekmek. Eğer merak ettiğinden çok daha fazlasını ona verirseniz, bir süre sonra olan tüm ilgisini yitirecektir.

17. Birdiler; bin oldular: arkadaşlarının yanında seni tamamen görmezden geliyorsa, görünmez olmak yerine, toz ol.

Kendi doğal ortamına girince rahatlayan erkek, o anda kız arkadaşının olduğunu bile unutabilir. Sen kendi kendine "benimle ilgilen"diye mızmızlanıp, elini tutmaya çalıştıkça da senden uzaklaşır. Adamı rahat bırak otlasın, sen de git kendi arkadaşlarınla buluş, hatta buluşmuşken adamın dedikodusunu yaparsınız rahatlarsın.

18. Evde ısrarla boxerla gezmesi seni rahatsız ediyorsa, sök o evin perdelerini; ver kuru temizlemeye.

Biraz utanması varsa, perdesiz evde donla dolaşacak hali yok heralde. Kuru temizleme de biraz uzun sürse, hatta sizin perdeleri unutsalar, sonra pazar günü de kapalıydı diye diye 1 hafta idare et. Tamam sana da zarar, ama iyiliğin için bu. Bu sırada da evde rahat edebileceği hiç kıyafeti olmadığından mecburi yapılan bir alışveriş...Bakarsın perdeler gelince de "yok ya böyle iyi" diye hala aynı pijamaları giyiyor.

19. Sürekli geyik yapıyorsa, hiç adam gibi ciddi bir şey konuşamadığınızdan yakınıyorsan; gizemli davran.

Nasıl olsa her şeyini biliyor, e sen de karşısında kanlı canlı duruyorsun demek ki başına kötü bir şey de gelmemiş. Ciddi olmanın ne manası var? Adam rahat tabi. Olaya biraz gizem kat. Bak nasıl merak edecek ne olduğunu.

20. Artık sana eskisi kadar ilgi göstermiyorsa, biraz uzaklaş.

Ama bir klasik olarak annene falan gitme. Arkadaşlarınla tatile çık mesela. O adam, o biçare, evde çamaşır yıkanmasın, ütü yapılmasın, sıcak yemek olmasın bak iki gün sonra nasıl sürünerek gelecek "Tülay n'olur geri dön aşkıııım seni seviyoom Tülaaay" diye.

21. Yaptığı espriler komik değilse, sana neyin komik geldiğini anlamasına izin ver.

Adamın yaptığı şakalara gülmüyor olman, adamın komik olmadığı anlamına gelmez. Sadece espri anlayışınızın farklı olduğu anlamına gelir. Adam çocukluğundan beri yaptığı esprilerle hayatını sürdürürken, kendi kendine dudak büküp, onun da hevesini kaçıracağına, sence de komik olan filmleri koy sırayla izleyin. Adam da anlar artık neye güldüğünü, ona göre takılır.

22. Bir problemin olduğunda onun bulduğu çözüm senin hoşuna gitmiyorsa, onu daha iyi yönlendir.

Böyle bir durumda falancanın sana daha iyi tavsiyeler verdiğinden asla bahsetme. Adam zaten yüzyıllardır kendisinden zirilyon kat daha başarılı olan falancanın oğlunu dinleyerek büyüdü, baydı artık. Direk soğur bak. Sen kendi istediğin cevabı duymak istiyorsan, ya hiç anlatma ya da örnek ver mesela şöyle mi yapsam gibi spoilerlar ver.

1 yorum:

  1. Özgür bey inanılmaz bir yazı olmuş bol bol gülümseyerek okudum desem yeridir. Nereden buluyorsunuz bu kadar bol malzemeyi :)

    YanıtlaSil